GRAFİKERLİĞE BAŞLARKEN... - Kahve yazılım

29 Kasım 2017 Çarşamba

GRAFİKERLİĞE BAŞLARKEN...

Her ziyaretçimize merhaba , ben İlkay bu makalemizde grafikerliğe başlarken biraz tavsiyeler vereceğim ve önemli olabilecek bilgilere de değinmeye çalışacağım , iyi okumalar.


Yüksek ihtimal düşüncelerimiz de grafikerliğe başlamak için "İyi Çizmek" , "Yeteneği olmak" gibi kavramlar gelmektedir. Aslında bunların bir tanesine bile hiç mi hiç ihtiyacınız olmamaktadır. Bunu söyleyenler hayallerine , kendilerine engel koymaktadır. Krita Paint Tool Sai , Photoshop gibi programlardan mouse üzerinden düzenlemeler ve uygulama sprite , arkaplan ve grafiklerini yaratabilirsiniz uygulamaların zorlukları ve anlama konularında sanıldığının aksine sorun yaşamazsınız. Pes etmeyip devam ederseniz ne kadar kolay olabileceğine şahit olursunuz. Yapabileceğiniz ve yapacaklarınız hakkında bilgi içeren bir video hazırladım umarım seversiniz..




Ve tabiiki de çizim için ipuçlarına değinmek istiyorum geçmişimize dair , geleceğimize dair fazla uzatmadan başlayalım..

Geçmişimiz üzerine eğer resim çizerseniz boyutları algılamanız gelişmektedir. Bu gelişen sözde resim yeteneğimiz çok avantaj sağlayabilir , tabii geleceğimiz için de böyle bir hayalimiz bulunmakta ise , küçük , yaklaşık 12 yaşlarından itibaren 17 yaşına kadar 100 civarı resim yapmış olmak yeterli görülmektedir..

Sanıldığının aksine , resim çizmek " kağıda anlam dökmek " , görsel hafızamızdan ibaret olmamaktadır. Boyutları algılama, görsel , kas , düşüncemize kadar şekillenmekte ve en çok kas hafızasını kapsamaktadır. Yani örnek verilmesi gerekirse , gördüğümüz şey ve kağıda döktüğümüz şey , aynı değildir:

Kağıda çizdiğiniz şeyden sonrasını , örneğin ilk taslak bölümünden sonrasında kas hafızanız ,(basit anlamıyla tecrübenize bakmaktadır.) şu çizginin şöyle olunca daha iyi diye karar verilmesi ve güzel çizmeniz tam anlamıyla kas hafızanızın görsel bilgileriyle alakalıdır. Yani her gün çizim yaparak , şekiller çizip arka boyutunu ön , sağ ve sol boyutlarını kavrayarak kendinizi geliştirebilmeniz olasıdır. Gelecek olarak benim de ilgimi çeken manga çizimi , hikaye ile çizimlerin birleştirilmesi sonucunda da mangakalığın hayat bulmasıdır. Bu sanata anlam veren şey çizim tarzı ve hikaye sınırlarıdır. Gerçekten ilgi çekici bir konu olsa da , bu makalede sadece çizim tarzına değineceğim. Kendine has özel çizim tarzı , ihtimali ile geleceğin en çok kullanılacak olan ve şu an da bile en çok kullanılmakta olan çizim tarzını kapsamaktadır. Son olarak bir kaç tane  gerek eski zamandan gerek yeni zamandan tecrübelediğim çizimleri paylaşmak istedim umarım size biraz umut olabilir..



  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder