Devamsızlıktan Sınıfta Kalmak!!! (AÇIK LİSE) - Kahve yazılım

10 Ocak 2018 Çarşamba

Devamsızlıktan Sınıfta Kalmak!!! (AÇIK LİSE)

Evet millet bugünkü konumuz benim devamsızlıktan sınıfta kalmam :). Normalde ismine uygun bir şekilde sadece teknoloji olucaktı fakat bir yandan da burası kişisel bir blog, o yüzden size açık lisenin avantajını anlatmaya çalışıcam tabi eğer sistem değiştirilmesse :D.




Açık lise neden daha iyidir?

Açık liseyi herkes kötülemiştir. Herkes derken dışardakilerden söz ediyorum öğretmenlere sorduğunuz da en iyisi derler. Hayır kötü diyenlerde haklı fakat eski sistem olsa hak verebilirdim.
YGS ve LYS varken lisede 2 yılda 1 bildiklerinizi soruyorlardı, fakat şimdiki sistemde 4 yılda 1 kez ne bildiğinizi sorucaklar. Düşünün biz daha dün ne yediğimizi hatırlamazken bize 4 yıl önceki konuyu sorucaklar :).

Açık lisenin iyi olma sebebi şudur siz kendiniz öğrenmek zorunda olduğunuz için isteyerek öğreniceksiniz yani istemeseniz de o beyninizin bir yerinde olucaktır :). Ve lise yıllarınızı güzelce yaşabiliceksiniz. Düşünsenize dünya zaten kısa ve biz bu sürenin yarısını okulda geçiriyoruz ama ne için ?

Düşününce bu bilgiler bize sadece işimizde yardımcı olucak değil mi? Fakat bizler Coder'lar olarak bu bilgileri sadece iş için değilde başka şeyler içinde kullanmak istiyoruz. Mesela ilerde çocuğunuz olucaktır ve internete giricek onu bu sapık ortamdan korumak için bir sistem yapabilirsiniz. Ve bunun gibi hayatınızı eğlenceli bir şekilde yaşamak için bir şeyler yapabilirsiniz :).

Açık liseyi ne kadar kötüleselerde avantajlarıda bir hayli fazla dezavantaj olarak sadece bir öğretmen öğretmicek diyorlar. Fakat öğretmenin anlattıklarını zaten çoğumuz anlamıyor :D. Bu yüzden size açığı önericem. Çünkü Coder'lar okulda bir şey öğrenemez kodlar her zaman kendilerini geliştirerek ulaşabilcekleri yerdedir. Bir bakıma geleceğe hazırlıkları erken olur :).

Açık liseyi size önerim düz olarak bitirin meslek okursanız biraz daha zorlanıcaksınızdır. Bunu da söyledikten sonra size düz açık lise   bitirme şartlarını anlatıcam

             ------>8 dönem lise okumak (liseden doğru geldiyseniz eksilcektir)
             ------>192 kredi toplamak

Bu ikisi tamamlanınca liseniz bitmiş olucak halk eğitim merkezinden diplomanızı alabilirsiniz. Açığa eğer 9.sınıfı okumadan seçtiyseniz 8 dönem okursunuz. 10.sınıfı bitirip gidiyorsunuz 4 dönem okursunuz. Normal liselerdeki 1.dönem 2.dönem burdada var fakat sınıflara ayrılmamış. Her bir dönemde 1 sınav olur.

Yazımızın sonuna artık gelelim değilmi yeterince konuştuk sanırım :D. Şimdiden hepinize başarılar.
                                   
                                 

1 yorum:

  1. Devamsızlıktan Sınıfta Kalmak!!! (Açik Lise) - Kahve Yazılım >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Devamsızlıktan Sınıfta Kalmak!!! (Açik Lise) - Kahve Yazılım >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Devamsızlıktan Sınıfta Kalmak!!! (Açik Lise) - Kahve Yazılım >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    YanıtlaSil