NEDEN YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ? MESLEKLER HAKKINDA BİLGİ - Kahve yazılım

27 Kasım 2017 Pazartesi

NEDEN YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ? MESLEKLER HAKKINDA BİLGİ

Merhaba arkadaşlar ben hakan bugün sizlere neden yazılım mühendisliğini seçtiğimi ve bilgisayar mühendisliği ile arasındaki farkı anlatmaya çalışacağım.
Yazılım sektörü bildiğiniz üzere çok büyüktür bu yüzden de zamanla kendi alt dalları oluşturdu bu dalları özetle listeledim bunlar şöyledir ;


1-BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ



Bilgisayar Mühendisliği 
Kodlama denilince akla ilk gelen mesleklerden biridir. bilgisayar mühendislerinin alanı ise bilgisayar üzerinden kullanılan program yapmaktır. Tabi mobil uygulama yaptıklarıda oluyor fakat sektörleri malesef bu kadar bilgisayar mühendisleri C# ve Java da kendini baya geliştirmiş kişilerdir sektörü iyi ve diploması rahat alınabilcek bir meslektir. Maaşı ne kadar diye soracak arkadaşlar için söylüyorum sizin ne kadar iyi olduğunuza bağlı.




2-WEBMASTER



Webmaster
Web Sitesi hakkında her türlü bilgiye sahip olan kişidir ve rahat bir iştir web tasarım olarak geçen bir iştir fakat bu işi diğer yazılım mesleklerindekiler ek iş olarak yapıyor :) aşırı basit html css php bilgisi isteyen bir şey son zamanlarda bu meslek sadece hobi oldu diyebiliriz. fakat sizi alcak bir şirket bulursanız parası acayip iyi bir meslektir.



3-YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ



Yazılım mühendisliği 
Bu mesleklerin hepsini kapsayan bir meslektir zordur fakat size bu sektörde hep bir yer kazandıracaktır. Yazılım mühendisleri oyun geliştiricilerinin yaptığı işi yapar web tasarımdan anlar program yazabilir sistem düzenleyebilir yani bu meslekler arasındaki en baba meslek yazılım mühendisliğidir. Size gerçek anlamda çok büyü bir sektör sağlar ve kendinizi geliştirebilirsiniz iyi paralar kazanabilirsiniz.


4-OYUN GELİŞTİRİCİSİ



Oyun geliştiricisi 
Mesleklerimiz arasında bu mesleğide keyifle anlatabilirim. Bir ekip olduğunuz zaman yaşadığınız mutluluk paha biçilmezdir diğer mesleklerden daha eğlencelidir. Tabi kod yazmayı sevmeniz şart :). Tüm işin bittiğini ve oyunun çok sevildiğini görünce yaşadığınız mutluluk cidden anlatırken bile eğleniyorum :).  Bu meslek ne kadar eğlenceli olsada para kazanmak istiyorsanız yaptığınız oyunun çok satması gerekli. Bir anda yükselip bir anda düşebilirsiniz dikkat edin :).



Bunlar aralarında en iyi olarak gördüğüm meslekler ve doğru ilerlerseniz bu iş sizi bütünleyebilir kodu sevin zor olması eğlencesine eğlence katar sadece :). Kendinizi geliştirmek üzere görüşürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder