Unity Başlangıç Rehberi - Kahve yazılım

26 Kasım 2017 Pazar

Unity Başlangıç Rehberi

Teknoloji'nin gelişmesiyle birlikte yazılımlar yazılımlarla birlikte ise programlar gelişmiştir. Günümüzde oyun yapmak baya bir kolaylaşmıştır. Çünkü kod derleyici Unity tarzı programlar piyasaya sürülmüştür. Onları değilde neden mi Unity'i anlatıyorum?
Çünkü Unity diğerlerine göre 2D,3D boyutlu oyun yapmanızı sağlayan ve bunun yanında kolay arayüzüyle sizlerin daha hızlı öğrenmesini sağlar.Mesela ben ilk yaptığım oyun ayıptr sölemesi çok berbattı :). Fakat zamanım olsa daha güzel yapardım.
Bunların hepsinden önce şunu unutmayın her oyun geliştiricisi bir ekip'e ihtiyaç duyar yani yanınızda bir tane olsun grafikten anlayan biri olmalı.

Bunu anladıysak şimdi asıl konumuza gelelim. Çok fazla dersi olsada anlaşılır bir şekilde anlatan sayısı çok azdır kafanız karışabilir,sinirlenir hatta ağlayabilirsiniz bile çünkü en ufak hatada iş çıkılmaz bir hal alır. Eğer sizde benim gibi bu durumda bile yılmadan denerseniz büyük ihtimal anlamaya başlarsınız.

Unity 2 yazılım dili kullanır birisi Java Script diğeri ise C# . Çoğunlukla C# tercih edilir çünkü hem basit anlaşılır hemde mantığınızı kullanabileceğiniz bir dildir. Tabi size diyorum diye C# başlayayım demeyin sadece türkçe kaynağı daha fazladır. 

NOT: C# Unityde farklı normalde farklıdır. Fazla bir farkları olmasada unitye göre daha kolay kaçabilir.

Yazılım dili konusunuda hallettiysek şimdi Unity'i açın ve oyunu yapmaya başlayın dememi bekliyordunuz dimi :). Keşke bu kadar basit olsa unutmayın C# 'ı unity bazlı öğrenmek istiyorsanız Unity'i kullanarak öğrenebilirsiniz Çok yakında bir eğitim serisi hazırlicam takipte kalırsanız günlük bir video olarak hazırlicam ve karşılabileceğiniz hatalar hakkında da videolar hazırliyacağım. 

Şimdi bu makalede ne öğrendiğimize gelirsek teknoloji'nin gelişmesiyle Unity gibi programlar gelişmiştir.Unity'i nasıl mı en iyi şekilde öğreniriz? bu çok kapsamlı bir sorudur. Çünkü Unity'nin temel olarak herşeyi koda bağlıdır yakın zamanda ingilizce kaynakları türkçeye çevirerek sizlerle birlikte Unity'i en iyi şekilde öğrenicez. :) Okuduğunuz için teşekkürler aklınızda soru işaretleri varsa eğer yorum yaparak belirtebilirsiniz. 



Unity
                                     
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder